گنجینه صوتی تبیان

لطفا منتظر باشید ...
پنهان کردن پلیر
صوت تبیان بارگذاری صوت

جستجو

به ترتیب

عنوان جدیدترین امتیاز بیشترین نظر پربازدید

مدت فایل

کمتر از 5 دقیقه بین 5 تا 15 دقیقه بین 15 تا 30 دقیقه بیشتر از 30 دقیقه همه موارد
تعداد نتایج : 518
دانلود و پخش آنلاین ترانه کودکانه «رضا رضا»؛دوست دارم نگات کنم تو هم منو نگاه کنی من تو رو صدا کنم تو هم منو صدا کنی، قربون صفات برم از راه دوری اومدم جای دوری نمی ره اگه به من نگاه کنی
05':25''
1554
0
توسط حضرت آيت الله حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني چکیده: خلاصه مجلس 722 1 حقايق خارجيه نسبت به مبادي تكوينيه حيثيت معلولي دارند و علّت در علّيت خود تامّ بوده و هيچ رادعي قابل فرض نيست. 2 قانون علّيت، مسئله اجمال در علم عنائي حق را كنار مي‌زند. 3 جواب علامه طباطبائي رضوان الله عليه در پاسخ به سؤال يكي از آقايان كه "بايد" از "هست" استنتاج نمي‌شود: تمام اينها شعر است!. 4 ما نبايد جاي خودمان را با امام زمان عليه‌السلام عوض كنيم؛ زيرا فقط او ولي و قيّم و مطلع به تمام رموز دين است. 5 ادراك بسياري از مسائل توحيدي از جمله بحث بين مرحوم سيد احمد کربلایی رضوان الله عليه و شيخ محمدحسين كمپاني رحمة الله عليه موقوف بر فهم درست قاعدۀ علّت و معلول است. 6 وقتي گفته مي‌شود علّت تامّه يعني در اراده علّت براي ايجاد علّيت و تأثير خارجي هيچ رادعي وجود ندارد و نفس اراده موجب تحقق خارجي خواهد شد. 7 بين حقايق عيني خارجي و بين مبادي عاليه كه همان اراده فاعل و ذات حق است فاصله‌اي وجود ندارد؛ زيرا فاصله يعني خارج از حيطۀ وجود و خارج از سلسله نزول اسماء و صفات كليه و اين مستلزم وجود ثاني براي وجود اول خواهد بود و در علم عنائي اجمال معنا ندارد و لبّ كلام همان است كه خواجۀ شيراز رضوان الله عليه فرمودند: اين همه عكس مي و نقش مخالف كه نمود يك فروغ رخ ساقيست كه در جام افتاد 8 شخصي كه چشم دلش باز شده است نفس موجود خارجي را مي‌بيند و ثقل او را احساس مي‌كند نه اينكه صورت و عكس او را ببيند. 9 استحاله انقطاع فيض حق يعني فاصله بين اراده حق و بين مراد و تجدد اراده و توالي آن در ذات حق، يك فيض است كه ابدي و ازلي است؛ زيرا ابد با ازل همراه است.
54':48''
128
0
توسط حضرت آيت الله حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني چکیده: 1 صور علمیّه در صُقع ربوبی در مقام اسماء و صفات به نحو قدیم قبل از تحقق خارجی موجود بوده‌اند. 2 صور تمام اعیان چه به نحو کلی، چه جزئی در علم عنائی حق وجود دارد و اختلافش با ذات اختلاف علّی و معلولی است. 3 حکایتی از مردانگی کمال‌الملک. 4 قضیه‌ای آموزنده از کرامت و بزرگی مرحوم علامه طهرانی رضوان الله علیه. 5 بین صور و ذی‌الصور بینونت معنا ندارد و این صور جنبۀ علّی دارند نسبت به اعیان خارجیه و بین علت و معلول هم بینونت معنا ندارد. 6 توالی اراده در ذات حق مستحیل است. 7 در علم عنائی حق توجه به این نکته ضروری است که انفکاک بین صور علمیه و اعیان خارجیه محال است و تمام شبهات از اینجا ناشی می شود. 8 در ذات حق اطلاع بر صورت اشیاء مساوی با اطلاع بر عینیّت اشیاء است.
53':34''
189
0
توسط حضرت آيت الله حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني چکیده: 1 در مورد انیّت صرفه نفس، می‌توان به قاعدۀ "حقیقة الشئ بصورته لا بمادته" اشاره کرد که مراد از صورت فصل اوست و جنس که ابهام دارد بدون تشخص و استقلال خارجی می باشد زیرا ابهام با تشخص منافات دارد. 2 تمام اعمال و رفتار ملائکه و تصرفات آنها در انزال مراتب فیض به موجودات طبق روایات در حال سکون و طمأنینه صورت می‌گیرد. 3 آیۀ «لایسبقونه بالقول و هم بامره یعملون» یعنی پشت تقدیر و مشیت الهی حرکت می‌کنند، و جلو نمی‌افتند. 4 شیاطین دائماً در حال اضطراب و تشویش هستند. 5 ما به این دنیا نیامده ایم تا ظهور حضرت را درک کنیم بلکه برای کمال آمده ایم. 6 آن انیّتی که مرحوم آخوند می‌فرمایند یعنی نظره انسان به همان حقیقت وجود است و وجود هم که نور محض است لذا ماهیات کنار می‌روند و نمی‌توانند آن نور و حقیقت را محبوس و مخفی کنند. 7 تمام عالم، حیّ و عاقل و ناطقند و حیّ از صفات ذاتی و لاینفک ذات است. بین حیّ و احدیّت فاصله‌ای نیست، به عکس علم و قدرت که لازمۀ ذات اند اما جنبۀ معلولی دارند و اسم حیّ بالاتر و قوی‌تر است و آثاری هم دارد که بر اسماء علیم و قدیر مترتّب نیست. 8 اولیاء الهی در مقام مراعات کثرت و ادب، مطالب را به اساتید خود منسوب می‌کردند. 9 قضیه‌ای در رابطه با شیخ محمدعلی کاظمی شاگرد مرحوم نائینی و قهر و غضب او نسبت به استاد خویش. 10 تأدّب مولانا نسبت به شمس و قضیه‌ای در همین راستا.
01:15':44''
114
0
توسط حضرت آيت الله حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني چکیده: 1 مبانی مرحوم آخوند به واسطه غلبه حال و انکشاف نفس در حالات مختلف بوده است و این مسئله بسیار قابل دقت است که چطور غلبه حالات نفسانی در کیفیت تفکّر انسان تأثیر می‌گذارد؟! 2 ادراک انسان نسبت به حقایق علمیّه مخصوص فلسفه و عرفان، ناشی از کیفیت تشکّل نفس است؛ لذا بزرگان دستور به مراقبه داده‌اند، زیرا مراقبه برای شخص یک حالت استعداد و تهیّو در تلقّی معارف ایجاد می کند. 3 مرحوم حکیم در استمرار عدالت بعد از مرجعیّت، قائل به تبدّل موضوع هستند. 4 مرحوم آقای شیخ حسین حلّی روایت معروف (و اما من کان من الفقهاء...) را حاکی از مراتب عالیه طهارت می‌دانستند. 5 مرحوم علامه طباطبائی رضوان الله علیه می‌فرمودند: هر روز که مراقبه‌ام بیشتر می‌شود فکرم نسبت به مطالب تغییر می‌کند و این حرف را اواخر عمر می‌زدند. 6 تا انسان از مراتب توحید افعال و صفات عبور نکند و به عالم عماء و نور اسود نرسد به حقیقت وجود نخواهد رسید و اینجاست که بزرگان برای هر کدام از ائمه علیهم‌السلام خصوصیتی ممتاز از یکدیگر قائلند. 7 رشد مالک اشتر در کشتن معاویه نبود؛ لذا حضرت به او فرمود برگرد و اقدام نکن! 8 کمال امیرالمؤمنین علیه‌السلام در کشتن عبدود نبود بلکه در وقتی بود که همه ترسیدند و او خوف به خود راه نداد. 9 دشمن هم به صدق و صفای امیرالمؤمنین علیه‌السلام اذعان داشت. 10 ملاک مشروعیت حکومت امیرالمؤمنین علیه‌السلام خواست مردم نبود، زیرا درخواست، مشروعیت نمی‌آورد بلکه در مقام اجراء احکام و به دست گرفتن، تکلیف‌آور است آن هم نه برای هر فردی به بهانۀ تکلیف.
01:33':55''
85
0
سخنرانی حجت الاسلام حاج ابوالقاسم با موضوع «تبیین صفات حضرت ابراهیم (علیه السلام)»
02':39''
2930
0
سخنرانی حجت الاسلام حسینی اراکی با موضوع «دلیل برتری پیامبر (صلی الله علیه وآله)»
02':39''
2632
0
سخنرانی حجت الاسلام صدیقی با موضوع «تبیین صفات الهی»
02':38''
6903
0
سخنرانی حجت الاسلام صدیقی با موضوع «عامل رهایی از مشکلات»
03':17''
3465
0
سخنرانی حجت الاسلام صدیقی با موضوع «تبیین صفات و ویژگی های بهشت خاص خدا»
02':31''
66
0
سخنرانی حجت الاسلام رفیعی با موضوع «تبیین صفات حضرت زهرا (علیه السلام) از زبان پیامبر (صلی الله علیه و آله)»
01':36''
170
0
سخنرانی حجت الاسلام میرشفیعی با موضوع «نشانه صفات و فضایل اهل بیت (علیهم السلام)» با استناد به کلام امیرالمومنین (علیه السلام)
01':46''
368
0
سخنرانی حجت الاسلام میردامادی با موضوع «لزوم بهره گیری از صفات رذیله در مواقع خاص»
02':23''
85
0
دانلودفایل آموزشی «صفات حروف» درباب درس تجوید قرآن کریم، استاد سید محسن موسوی با کیفیت عالی
20':09''
161
0
صفات حروف صفات حروف: به کیفیت و چگونگی خروج حروف از مخرجشان ، صفات حروف گفته می شود.مانند: جهر- شدت- استعلاء و... فایدۀ شناخت صفات حروف: ۱- متمایز شدن حروف هم مخرج از یکدیگر ۲- نیکوتر و کاملتر ادا نمودن حروف از مخرجشان ۳- شناخته شدن حروف قوی از حروف ضعیف ، که این مسأله در رعایت صحیح قاعدۀ ادغام موثر خواهد بود.
10':45''
1123
0
صفات حروف ( قلقله ) تعریف صفت قلقله معنای لغوی قلقله عبارت است از تکان خوردن یا بی قراری اما معنای تجویدی آن، حرکت مختصر حرف ساکن می باشد. صفت قلقله که از صفات ذاتی و غیر متضاد است به پنج حرف ( ق ط ب ج د ) که به حروف مُقَلقَل نیز مشهور است، تعلق دارد. این حروف هرگاه ساکن شوند، چه در وسط کلمه یا در آخر، باید مختصری حرکت پیدا کنند که اگر رها نشوند، صدای این حروف به گوش نمی رسد. قلقله نباید به حرکت کامل ( فتحه، کسره، ضمه ) منجر شود که اشتباهی تجویدی است و لازم به ذکر است که مابقی حروف ( به جز حروف ۵ گانه ی قطب جد ) در حالت سکون، نباید قلقله به خود بگیرند. ۲ حرف ( ق ط ) به دلیل پرحجم بودن، حرکت مختصرشان متمایل به صدای ضمه می باشد. و سه حرف دیگر ( ب ج د ) به دلیل کم حجم بودنشان، صدایی متمایل به کسره دارند. مثال کلمه ای صفت قلقله یَقتُلُون طَریق صِرَاط کِتَاب إبرَاهیم حَجّ أجرًا حَمید بَعید
11':37''
1417
0
«استطاله» در لغت به معنای کشیدن و طلب کشیدن و در اصطلاح علم تجوید عبارت است از امتداد صوت از اول کناره زبان تا آخر آن. این حالت فقط در حرف «ض» هست؛ زیرا مخرج حرف «ض» امتداد می‌یابد تا به مخرج «ل» متصل شود؛ به عبارت دیگر، طولانی بودن نسبی مخرج «ض» سبب امتداد صدا در چنین حالتی می‌شود و همین پدیده را «استطاله» می‌گویند. در برخی از منابع، «استطاله» به کشیدن زبان هنگام تلفظ حرف «ض» معنا شده است. استطاله از صفات فرعی حروف است .
09':26''
539
0
صفات حروف ( جهر ) تعریف صفت جهر جَهر در لغت به معنای صدای بلند و آشکار است و در علم قرائت قرآن به معنای صدای بلند حرف که در اثر ارتعاش تارهای صوتی، هنگام تلفظ برخی از حروف به وجود می آید گویند. این حروف عبارتند از: (عظم وزن قاری غض ذی طلب جد) که به حروف مجهوره نیز معروف اند و به هنگام تلفظ این حروف، تارهای صوتی بسیار به هم نزدیک و مرتعش می گردند. تعریف صفت همس همس در لغت به معنای مخفی کردن و در اصطلاح تلاوت قرآن، به معنای صدای آهسته حرف در نتیجه عدم ارتعاش تارهای صوتی در تلفظ حروف مهموسه: (فحثه شخص سکت) که این صفت دقیقاً ضد صفت جهر می باشد یعنی تارهای صوتی از همدیگر دورند و مرتعش نمی شوند.
10':07''
665
0
تجوید؛ و اهمیت آن در نماز از آنجاییکه قرائت یکی از ارکان مهم نماز بوده و بدون قرائت نماز ما صحیح نخواهد بود، و همچنین الفاظ قرآن باید با تلفظ عربی خوانده شود، فراگیری علم تجوید برای هر فردی که نماز بر او فرض است، فرض و لازم است، چون بدون اجرای قواعد تجویدی، نمی توان حروف عربی را به نحوی که باید، اداء نمود. تعریف تجوید: تجوید بر وزن «تفعیل» از ماده «الجوده» گرفته شده که به معنای حُسن و زیبایی است. و در اصطلاح علمی است که در رابطه با صفات، و طریقه صحیح تلفظ حروف بحث می نماید. اهمیت تجوید در نماز: برای بیان اهمیت علم تجوید همین اندازه کافی است که به تلفظ صحیح و غلط کلماتی که در نماز می خوانیم، توجه کنیم و ببینیم که اگرتلفظ درست آنها انجام نشود، نماز ما چه خواهد شد! لذا وظیفه ی هرمسلمانی است که درست خواندن نماز را فرا بگیرد. در زیر به ﻣﻌﻨﺎﯼ ﺩﺭﺳﺖ بعضی ﮐﻠﻤﺎﺕ و ﻣﻌﻨﺎﯼ ﻏﻠﻂ آنها که معمولا ﺍﺩﺍﺀ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ، دقت کنید: ﺍﻟﺮﺣﻤﻦ ﺍﻟﺮﺣﯿﻢ: ﺑﺨﺸﻨﺪﻩ ﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﺍﻟﺮﻫﻤﺎﻥ ﺍﻟﺮﻫﯿﻢ: ﻣﺮﻫﻢ ﮔﺬﺍﺭ ﺍﻟﺤﻤﺪ ﺍﻟﻠﻪ: ﺳﺘﺎﯾﺶ ﻣﺨﺼﻮﺹ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﺍﻟﻬﻤﺪ: ﻫﻼ‌ﮐﺖ و ﺧﺎﻣﻮﺷﯽ ﺍﻟﻌﺎﻟَﻤﯿﻦ(ﻻ‌ﻡ ﺩﻭﻡ ﻣﻔﺘﻮﺡ): جهانیان ﺍﻟﻌﺎﻟِﻤﯿﻦ(ﻻ‌ﻡ ﺩﻭﻡ ﻣﮑﺴﻮﺭ): ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ. ﻧﻌﺒﺪ: ﻋﺒﺎﺩﺕ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ ﻧﺌﺒد: ﻫﻤﯿﺸﻪ ﻣﯽ ﻣﺎﻧﯿﻢ ﻧﺴﺘﻌﯿﻦ: ﯾﺎﺭﯼ ﻣﯽ ﺟﻮﯾﯿﻢ ﻧﺴﺘﺌﯿﻦ: ﻃﻠﺐ ﻭﻗﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ: ﺭﺍﺳﺖ ﻣﺴﺘﻐﯿﻢ: ﻃﻠﺐ ﺍﺑﺮﯼ ﺷﺪﻥ ﺁﺳﻤﺎﻥ. ﺍﻧﻌﻤﺖ: ﻧﻌﻤﺖ ﺩﺍﺩﻩ ای ﺍﻧﺌﻤﺖ: ﻧﺎﻟﻪ ﺿﻌﯿﻒ ﺩﺭ ﺁﻭﺭﺩﯼ ﺍﻟﻤﻐﻀﻮﺏ: ﻏﻀﺐ ﺷﺪﻩ ﺍﻟﻤﻘﻀﻮﺏ: ﺷﺎﺧﻪ ﺑﺮﯾﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﻟﻀﺎﻟّﯿﻦ(ﻻ‌ﻡ ﺩﻭﻡ ﻣﺸﺪﺩ): ﮔﻤﺮﺍﻫﺎﻥ ﻇﺎﻟﯿﻦ: سایه کنندگان ﺫﺍﻟﯿﻦ: خوار کنندگان ﺯﺍﻟﯿﻦ: ﺑﻪ ﺯﻟﺰﻟﻪ ﺩﺭ ﺍﻓﺘﮕﺎﻥ ﻗﻞ: ﺑﮕﻮ ﻏﻞ: ﺑﮕﯿﺮ ﻭ ﻫﻼ‌ﮎ ﮐﻦ. ﺍَﺣﺪ: ﯾﮕﺎﻧﻪ ﺍﻫﺪ: ﺯﻣﯿﻦ پایین ﺻﻤﺪ: ﺑﯽ ﻧﯿﺎﺯ ﺳﻤﺪ و ﺛﻤﺪ: ﺍﯾﺴﺘﺎﺩﻩ ﻣﺘﺤﯿﺮ، ﺁﺏ ﺑﺎﺭﺍﻥ ﻧﺎﻣﻄﺒﻮﻉ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺍﺯ ﺯﻣﺴﺘﺎﻥ ﻋﻈﯿﻢ: ﺑﺰﺭﮒ ﻋﺰﯾﻢ و ﺍﺯﯾﻢ: ﺍﺭﺍﺩﻩ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﺳﺨﺘﯽ ﻭ ﯾﺎ ﻗﺤﻄﯽ ﺑﺤﻤﺪﻩ: ﺑﻪ ﺳﺘﺎﯾﺶ ﺍﻭ ﻣﺸﻐﻮﻟﻢ ﺑﻬﻤﺪﻩ: ﺑﻪ ﻫﻼ‌ﮎ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﻭ ﻣﺸﻐﻮﻟﻢ ﺣﻤﺪﻩ: ستاﯾﺶ ﮐﺮﺩ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻫﻤﺪﻩ: ﺧﻔﻪ ﮐﺮﺩ ﺍﻭ ﺭﺍ، ﺑﻪ ﺧﺎﻣﻮﺵ ﮐﺮﺩﻥ ﻭﺍﺩﺍﺭﺵ ﮐﺮﺩ ﺻﻞ:ّ ﺩﺭﻭﺩ ﻓﺮست ﺳﻞ: ﺷﻤﺸﯿﺮ ﺑﮑﺶ، ﺑﻪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺳﻞ ﻣﺒﺘﻼ‌ ﮐﻦ ﻣﺤّﻤﺪ: ﺳﺘﻮﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﻣﻬﻤﺪ: ﻫﻼ‌ﮎ ﺷﺪﻩ، ﺧﻔﻪ ﺷﺪﻩ
10':34''
102
0
تجوید در لغت ، مترادف کلمه تحسین است ، به معنای نیکو گردانیدن و در اصطلاح علم قرائت قرآن یعنی : اداء حرف از مخرجش ، همراه با اعطاء حق و مستحق حرف. علم قرائت، دارای چهار رکن اساسی است: ۱٫ تجوید ۲٫ وقف و ابتداء ۳٫ صوت ۴٫ لحن. در بین این چهار اصل، تجوید مهم‌ترین و اساسی‌ترین رکن قرائت قرآن کریم می‌باشد. «تجوید» از نظر لغوی مصدر باب«تفعیل»، مترادف کلمه ی «تحسین» و به معنای نیکو گردانیدن است و در اصطلاح علم قرائت عبارت است از: «مجموعه قواعدی که رعایت آن ها موجب ادای حروف به طرز صحیح می‌شود.» علم تجوید به‌طور کلی به سه بخش اصلی با عناوین«مخارج حروف» ،«صفات حروف» و «احکام حروف» تقسیم می گردد.
08':47''
149
0
صفات حروف: حالات مختلف حروف در هنگام تلفظ را صفات حروف می گویند. این صفات به دو گروه تقسیم می شوند که در اینجا به اختصار بیان می کنیم: الف) صفاتی که دارای متضاد هستند یعنی در مقابل هر صفت یک صف ضد آن قرار دارد. ب) صفات غیرمتضاده. الف ) صفات متضاده ۱) صفت استعلاء : حروفی که این صفت را دارند درشت و پرحجم تلفظ می شوند. حروف مستعلیه : غ – خ – ق – ص – ض – ط – ظ. ۲) صفات استفال : حروفی که این صفت را دارند نازک و کم حجم تلفظ می شوند( و این صفت ضد صفت استعلاء است). حروف مستفلیه : ۲۱ حرف ما بقی یعنی از حروف ۲۸ گانه ۷ حرف استعلاء که کم شود بقیه صفت استفال دارند. نکته : الف – حروف استعلاء در هنگام مکسور بودن استعلایشان کمتر می شود. ب – باید دقت کرد اگر در یک کلمه حرف استعلاء و استفال کنار یکدیگر قرار گرفته است صفات آنها روی یکدیگر اثر نگذارند.
09':58''
128
0
صفات حروف: حالات مختلف حروف در هنگام تلفظ را صفات حروف می گویند. این صفات به دو گروه تقسیم می شوند که در اینجا به اختصار بیان می کنیم: الف : صفاتی که دارای متضاد هستند یعنی در مقابل هر صفت یک صف ضد آن قرار دارد. ب : صفات غیرمتضاده. الف : صفات متضاده ۱ : صفت استعلاء : حروفی که این صفت را دارند درشت و پرحجم تلفظ می شوند. حروف مستعلیه : غ – خ – ق – ص – ض – ط – ظ. ۲) صفات استفال : حروفی که این صفت را دارند نازک و کم حجم تلفظ می شوند( و این صفت ضد صفت استعلاء است). حروف مستفلیه : ۲۱ حرف ما بقی یعنی از حروف ۲۸ گانه ۷ حرف استعلاء که کم شود بقیه صفت استفال دارند. نکته : الف – حروف استعلاء در هنگام مکسور بودن استعلایشان کمتر می شود. ب – باید دقت کرد اگر در یک کلمه حرف استعلاء و استفال کنار یکدیگر قرار گرفته است صفات آنها روی یکدیگر اثر نگذارند.
11':19''
745
0
بعضی از حروف به سختی تلفظ می شوند. یعنی هوا روی مخرج آنها جریان پیدا نمی کند. این حروف عبارتند از : (اجد قط بکت) ۸ حرف ( ء – ج – د – ق – ط – ب – ک – ت) حروف رخوه به راحتی و نرم تلفظ می شوند و در هنگام تلفظ در مخرج آنها هوا جریان پیدا می کند (این صفت ضد صفت شدت است) . حروف متوسطه ( بین الشده و الرخوه) ۵ حرف هستند که نه شدت دارند و نه رخوت و این پنج حرف عبارتند از : (لن عمر) (ل – ن – ع – م – ر)
11':21''
256
0
قلقله معنی لغوی: حرکت اصطلاحاً: آشفتگی در مخرج حرف و در هنگام تلفظ آن، و چنانچه حرف ساکن باشد به وضوح صدای فشار زیادی به گوش می رسد. حروف آن: پنج حرف، که در این عبارت ابن الجزری گردآمده اند: قطب جد. تمامی این حروف دارای صفت شدت و جهر می باشند. به وطریکه جهر جلوی جریان نفس را بند آورده و شدت از جریان صوت پیشگیری می نماید، برای همین جهت شنیده شدن و اظهار این حروف چاره ای جز قلقله ی آن ها نیست. قلقله از جمله صفات همراه حروف قطب جد می باشد، چه این حروف متحرک باشند، چه ساکن، جز آنکه این صفت در حالت سکون واضح تر می شود.
10':10''
369
0
-ادغام تامّ ادغامی است که در آن ،حرف مدغم کاملا از میان رفته و اثری از مخرج و صفات آن در کلام به جای نمی ماند. ۲-ادغام ناقص ادغامی است که در آن صفتی از صفات مدغم باقی بماند و در نتیجه مدغم به طور کامل از بین نرود. این ادغام معمولا زمانی پیش می آید که حرف ساکنه ، از حرف بعدی قوی تر باشد. موارد ادغام ناقص: ادغام ناقص ط در ت: در این ادغام از حرف ط فقط صفت استعلاء و اطباق آن ابقاء می شود. ادغام ناقص ق در ک: در این ادغام فقط صفت استعلاء و نتیجتاً حالت تفخیم حرف ق ابقاء می شود. ادغام ناقص ن در و-ی: در این ادغام صفت غنه نون ساکنه باقی می ماند. لذا حاصل این ادغام یک ((و-ی))مشدد همراه با غنه است،به طوری که اگر در خلال تلفظ این نوع از ((و-ی))مشدد ناگهان مجرای بینی را مسدود کنیم،صدای ((و-ی))به وضوح تغییر کرده و ((دهانی))می شود. صوت برنامه به صورت کامل به این موضوع پرداخته است.
10':29''
1152
0
استاد ستوده نیا در این برنامه درباره صفت قلقلهو تلفظ ۵ حرف توضیح می دهند. اگر کسی بخواهد قرآن را عربی بخواند باید با علم تجوید آشنا شود. صفت قلقله به رها شدن صدای حرف از مخرج آن در حالت سکون اطلاق می‌شود و از صفات فرعی حروف می‌باشد. «قلقله» از صفات فرعی حروف، در لغت به معنای جنبش و تحریک، و در اصطلاح علم تجوید عبارت است از رها شدن صدای حرف از مخرجش در حالت سکون. با این صفت ، کسره ضعیف یا در برخی جاها هنگام تلفظ، فتحه ظاهر خواهد شد؛ مانند: تلفظ «ب» در کلمه «سبحان» که ساکن است؛ ولی با صفت قلقله ، مایل به کسره خوانده می‌شود. قلقله بر دو قسم است؛ ۱. قلقله صغرا: حرف قلقله در میان کلمه است؛ مانند: «سبحان». ۲. ، قلقله کبرا: حرف قلقله در آخر کلمه است؛ مانند: «باب».
09':12''
1404
0
سخنرانی حجت الاسلام فرحزاد با موضوع «خصوصیات مثبت کودکان» با تکیه بر سخن پیامبر (صلی الله علیه و آله)
01':47''
206
0
سخنرانی حجت الاسلام فرحزاد با موضوع «صفات پسندیده مردان از منظر پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌آله)و فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها)»
03':12''
72
0
سخنرانی حجت الاسلام عباسی با موضوع «صفات پسندیده زنان»
01':45''
199
0
سخنرانی حجت الاسلام عباسی با موضوع «صفات برترین شخص نزد خدا»
01':41''
15
0
هم‌خوانی گروه الغدیر با موضوع «صفات امامت»
04':13''
237
0
مجموعه صوتی«تکیه مجازی در رمضان 97» با موضوع «خصوصیات و صفات انسان بهشتی از دیدگاه پیامبر مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله)» توسط حجت الاسلام والمسلمین صادقی واعظ
05':08''
409
0
جلسه 55 از سلسله برنامه های کیمیای وصال، درس اخلاق حضرت "آیت الله محمد شجاعی"پیرامون«تهور و جبن برای سالک مهلک است و صغر نفس نیز از آثار جبن و ترس بی مورد است که باید از این صفات و رذیله های مهلک، پرهیز شود»
56':36''
283
0
جلسه اول سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالله «فاطمی نیا » ایام فاطمیه در اصفهان : «بیان برخی از صفات اهل تقوا، خدای متعال وقتی مردم را آفریید از عبادت آنها بی نیاز بود ولی اهل تقوا هیچ کار آنها را از طاعت و عبادت پروردگار متعال باز نمی دارد»
47':38''
3306
0
جلسه دوم سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالله «فاطمی نیا » ایام فاطمیه در اصفهان : «بیان برخی از صفات متقین،برای متقین بلا و آسایش فرقی ندارد. چون در وادی توحید و توکل زندگی می کنند »
35':25''
522
1
0
جلسه سوم سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالله «فاطمی نیا » ایام فاطمیه در اصفهان : «بیان برخی از حالات متقین، متقین دایما خودشان را متهم می کنند در برابر خدای متعال. با اینکه عبادات بسیار می کنند ولی عمل خود را ناچیز می بینند»
40':04''
442
0
دانلود مداحی شب دوم محرم 1396؛ (واحد) «به مشبک ضریح با صفات قسم / به همون پرچم گنبد طلات قسم / به هوای آسمون کربلات قسم» با نوای «سید مهدی میرداماد» [هیئت رزمندگان اسلام قم]
06':57''
885
0
مناجات خوانی ظهر شهادت امام جعفر صادق (علیه السلام) با نوای «سید مهدی میرداماد»؛ «پیر بزرگ طایفه بود و کریم بود / در اعتلای نهضت جدش سهیم بود / مسندنشین کرسی تدریس علم ها / شایسته صفات حکیم و علیم بود»
05':00''
1271
0
جلسه سوم سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «سید محمد مهدی میرباقری» در ایام فاطمیه سال 93 در هیأتی دانشجویی: «عقل بعد از آفرینش از تکلیفی که از او خواسته شد اطاعت کرد ولی جهل از آن سرباز زد و به این ترتیب درگیری میان این دو آغاز شد. مصداق عقل نبی اکرم(ص) و مصداق جهل دشمن ایشان است و در واقع درگیری بین گسترش بندگی و بسط شیطنت است. پس همه صفات حمیده در لشگر عقل و همه بدی ها در لشگر جهل است و شرط متصف شدن به همه صفات حمیده، پاک شدن از همه صفات رذیله است.»
01:01':26''
14249
3
0
سخنان حجت الاسلام و المسلمین «شیخ حسین انصاریان» پیرامون شخصیت حضرت زهراء(س) و بیان صفات والای حضرت با استشهادات قرآنی همانند سیدة نساء العالمین و کوثر و ... کوثر فقط یک بار در قرآن آمده و نظیر ندارد»
24':52''
197
0
سخنرانی جلسه سوم حجت الاسلام و المسلمین «سید محمد مهدی میرباقری» در ایام فاطمیه اول سال 92 در دانشگاه امام صادق علیه السلام: «به هر اندازه که مومن در برابر هجمه های جهل مقاومت کرده و در برابر صفات رذیله بایستد، وجودش برای پذیرش عقل و صفات حمیده آن آرام گشته و نبی اکرم در وجودش اجلال نزول خواهد کرد؛ تدبیر حضرت زهرا سلام الله علیها، در این نبرد، قربانی کردن نسل و تحمل بلای عظیم است تا بتوانند نور نبی اکرم را در دنیا بسط داده و متجلی سازند.»
01:08':43''
438
1
0
سخنرانی آیت الله «محمد تقی مصباح یزدی» در شرح خطبه فدکیه حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) جلسه 23 :«معرفت اسماء وافعال خداوند برای انسان در چند صورت میسر است ولی حقیقت ذات و کنه صفات او برای هیچ کسی امکان ندارد و کسی احاطه علمی بر ذات او ندارد. حتی به کنه فعل الهی نیز نمی شود پی برد. فقط بعضی مفاهیم ذهنی را می شود تصور کرد.»
28':46''
313
0
سخنرانی آیت الله «محمد تقی مصباح یزدی» در شرح خطبه فدکیه حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) جلسه 24 :«فرق مشیت و اراده چیست؟ و آیا مشیت و اراده از صفات ذاتی حق تعالی هستند یا صفات فعلی؟ دراین زمینه از قدیم الایام بین متکلمین بحث های مفصلی شده و اختلافات زیادی در بین علما هست»
25':20''
298
0
قطعه ای شنیدنی از زبان رهبر معظم انقلاب حضرت «آیت الله العظمی امام خامنه ای» پیرامون شخصیت حضرت زهرا(س): «بیان نکاتی از صفات و خصائص حضرت زهرا که او را تبدیل به یک انسان کامل و جامع الطراف کرده بود. ابعاد اجتماعی، سیاسی، معرفتی، فقهی، اخلاقی، جهادی، زندگی شخصی و ...»
06':34''
1142
0
قطعه ای شنیدنی از زبان رهبر معظم انقلاب حضرت «آیت الله العظمی امام خامنه ای» پیرامون شخصیت حضرت زهرا(س): «بیان نمونه هایی از صفات برجسته و بی مثال حضرت صدیقه کبری(س) که برای ما می تواند الگو باشد»
01':04''
902
0
جلسه 8 گفتگوی حجت الاسلام والمسلمین «سید محمد مهدی میرباقری» در برنامه سمت خدا در تاریخ 26 مرداد ماه سال 92 :« در این جلسه ایشان به بحث حقیقت تشیع و ایمان شیعیان پرداخته و از اهمیت این ایمان و آثار آن بحث کرده اند. و سطوح تشیع و ملاک های آنها را بیان می کنند.حقیقت نورالله، امام است و این نور در شیعیان آنها تجلی پیدا می کند. صفات و کمال شیعیان، فرع کمال امام است. پس اگر شیعیان به کمالی می رسند فرع بر کمال امام است.»
47':51''
309
0
سخنرانی آیت الله «سید محمد مهدی میرباقری» در شب ششم محرم الحرام سال 95 در هیأت ثارالله قم (مدرسه فیضیه) : «حقیقت ایمان و شرک علاوه بر یکسری گزاره ها در اعتقادات و صفات و اعمال ما، یک حقیقت مجسمی نیز دارد. حقیقت مجسم توحید همان وجود مقدس نبی اکرم و اهل بیت و انبیاء می باشند. حقیقت مجسم شرک هم دستگاه طاغوت و ابلیس و فراعنه هستند.»
54':33''
249
0
دومین جلسه سخنرانی آیت الله «سید محمد مهدی میرباقری» در شب دوم محرم الحرام سال 95 در هیأت ثارالله قم (مدرسه فیضیه) :«برای ورود به بهشت یک طهارت کاملی مورد نیاز است. باطن مومن همواره پاک و باطن کافر همواره ناپاک است لذا صفات نیک کافران و صفات بد مومنین طی جریان امتحانات الهی از آنها جدا خواهد شد؛ صفات و نسل و اخلاق همگی عاریه هستند. امر ظهور حضرت بقیة الله زمانی اتفاق خواهد افتاد که همه اختلاطها و آمیختگی ها از بین رفته باشد و آن ودیعه مومنین که در صلب کفار بودند و نیز کفاری که بناست از صلب مومنان به این عالم وارد شوند، اتفاق بیفتد زیرا دوران ظهور حضرت غلبه نهایی حق بر باطل خواهد بود و لذا نباید هیچگونه ناخالصی در جبهه مومنین باقی مانده باشد...»
54':55''
230
0
دومین بخش از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علیرضا پناهیان» در حسینیه آیت الله حق شناس در دهه اول محرم 1394 با موضوع «رهایی از غضب» تا «غضب برای رهایی» :«مهمترین اثر ایمان به خدا، تقویت روح و قدرتمند شدن نفس انسانی می باشد. قوت روحی همان ویژگی خاصی است که در زمان ظهور حضرت حجت(عج) به یاران خاص حضرت عنایت می شود به نحوی که هر مومن، قدرت چهل مرد دیگر را می یابد. قدرت روحی یکی از بهترین صفات حمیده و برجستگی های فضایل اخلاقی است که متاسفانه الان برعکس تبلیغ می شود»
43':00''
597
0
دوازدهمین بخش از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علیرضا پناهیان» در حسینیه آیت الله حق شناس در دهه اول محرم 1394 با موضوع «رهایی از غضب» تا «غضب برای رهایی» :«یکی از ریشه های بسیاری از رذایل اخلاقی، خود کم بینی است و حالت افراطی آن هم عجب و خود بزرگ بینی است. باید به حد وسط و متعادل رسید. روایت داریم که کسی که خودش در پیش خودش خوار است، از شرش در امان نیستید.»
44':25''
388
0