سید محمد باقر علوی تهرانی

لطفا منتظر باشید ...
پنهان کردن پلیر
صوت تبیان بارگذاری صوت

جدیدترین ها

«سوگنامه چوبی»
95005 36':58'' 25.39 MB
عزیزخانوم!
230618 12':07'' 11.1 MB
تنها میان روضه‌ها…
251997 14':37'' 13.38 MB
عصر روز نهم …
37841 13':44'' 18.87 MB
صدای ضربه دوازدهم!
158390 32':19'' 29.59 MB
سید محمد باقر علوی تهرانی
سید محمد باقر علوی تهرانی

بیوگرافی

مرحوم حضرت آيت الله حاج سيدمحمدرضا علوي تهراني درروزسه شنبه 6 ذي القعده سال 1347 هجري قمري برابر با اسفند ماه 1305 هجري شمسي درخانداني روحاني از اهل فضيلت وتقوي ديده به جهان گشود. پدرايشان نامش را محمدرضا ولقبش را شمس الدين نهادند.

آباء و اجداد ايشان تا 5 قرن پيش ، همگي ازعلماء و همات دين و روحانيين نامدار عصر خويش بودند. والد بزرگوارش مرحوم آيت الله سيد محمد باقر علوي تهراني ، فرزند مرحوم آيت الله سيد علي علوي تهراني، فرزند مرحوم آيت الله حاج سيد آقا بزرگ علوي تهراني ، فرزند مرحوم آيت الله العظمي سيد حيدر علوي تهراني بوده است.

والده ايشان ، زني تحصيل كرده و دانش سرا ديده ومعلمه قرآن بود كه در خانواده اي متدين تربيت شده بود .

معظم له از 5 سالگي تحصيلات رايج آن روزگار را شروع نموده وسپس با تغييرشيوه تحصيلي موفق به اخذ مدرك كارشناسي در رشته حقوق از دانشگاه تهران مي شوند.

همزمان با تحصيلات روز، مقطع سطح دروس ديني را نزد علماي بزرگ تهران طي مي نمايند . ايشان در تهران در محضر اساتيد نامداري ‏‏‏‏‏‏‏‏‏چون حضرات آيات عظام شاه آبادي، شعراني ، محمد تقي آملي ، احمد آشتياني ، مهدي آشتياني ، سيد كاظم عصار و فاضل توني به تحصيل مشغول بودند و دروس ادبيات ، منطق ، اصول ، فقه ، هيأت ، فلسفه وعرفان را نزد آن بزرگان فرا گرفتند .

سپس براي تكميل تحصيلات حوزوي خود ، به شهر مقدس قم مشرف شدند.

در آنجا نيز از درس اساتيد و مراجع عاليقدر زمان همچون آيات عظام بروجردي ، حجت ، امام خميني ، محقق داماد ، گلپايگاني و علامه طباطبايي بهره مند شده و به تكميل مباني فقه واصول وفلسفه وتفسير وعرفان پرداختند . ايشان به لحا ظ سعي و تلاش علمي كه داشتند به درجه اجتهاد نايل آمدند و از آيات عظام امام خميني ، خويي ، حكيم ، كاشف العطاء و اصطهباناني اجازاتي دراجتهاد اخذ نمودند.

درسال 1345 هجري شمسي با ارتحال والد بزرگوارشان به تهران عزيمت نموده وبه ترويج معارف الهي و نيز تدريس سطح وخارج علوم حوزوي واقامه جماعت در مسجد سپهسالار قدیم واقع در بازارچه مروی پرداختند.

درسال 1351 به امر مراجع زمان ، به مسجد حضرت امير(ع) ( واقع در خيابان كارگر شمالي ، مقابل پمپ بنزين ) آمدند وبه تبليغ وتدريس واقامه جماعت پرداختند . درهمان سال نيز در مجاورت مسجد، مكتب حضرت امير(ع) را بنا نهادند.

معظم له درحدود 24 سال به فعاليت درمسجد حضرت امير(ع) و متعاقب آن در حسينيه پرداختند و همواره در نشر معارف اهل بيت همت گماردند.

سرانجام در ساعت 9:15 روز چهارشنبه 23 آبان ماه 1375 هجري شمسي برابر با اول ماه رجب دعوت حق را لبيك گفته و به سراي باقي شتا فتند.

ايشان در طول مدت بيماري خويش و در حدود 20 روز قبل از آن. وقتي از بيمارستان به منزل منتقل شدند فرمودند كه دوست خوبي از من دعوت كرده است تا من بروم . به ايشان اصرار شد كه چه كسي از شما دعوت كرده است؟ اما چيزي نفرمودند بعد از چندين مرتبه اصرار فرمودند كه مهمان حضرت امام محمد باقر(ع) هستم .

همان طوركه فرمودند در روز ماه اول رجب مصادف با ولادت حضرت امام محمد باقر(ع) به سراي باقي شتافتند. پیکر پاک ایشان پس از تشییع از حسینیه تا مسجد به حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) منتقل شد و در آن مکان مقدس و در جوار ضریح آن بزرگوار به خاک سپرده شد.

عاش سعیداً و مات سعیداً

سيره اخلاقي و معنوي

سيره معنوي مرحوم آيت الله علوي تهراني سيره اهل علم و تقوي بود؛

اما آنچه در سيره ايشان بسيار جلوه مي كرد، ارادت خاص ايشان به ساحت مقدس اهل بيت (ع) بود. همواره در برگزاري مجالس عزاداري اهل بيت چه در مسجد و چه در بيت خويش تمامي سعي و همت خود را بكار مي گرفتند تا پرثمر باشد و مي فرمودند مجلس هم بايد مجلس قال باشد وهم حال . يعني هم از معارف اهل بيت گفته شود وهم عزاداري وذكر مصيبت ايشان انجام شود كه البته اين امر در جلسات ايشان همواره مورد توجه بود. در جلسات هفتگي صبحهاي جمعه كه از يادگارهاي ايشان است و هر هفته برقرار است زودتر از همه حاضر مي شدند و در تجهيز و آماده سازي آن كمك مي كردند.

عصر عاشورا و بعد از اتمام مجلس عزاداري در حسينيه پيشاپيش دسته عزاداران حسيني با پاي برهنه به سمت مسجد حركت مي كردند و در مصيبت حضرت سيدالشهداء (ع) اشك مي ريختند و عزاداري مي كردند.

معظم له تأكيد بسياري بر برگزاري هرچه با شكوهتر اعياد خصوصا عيد غدير و نيمه شعبان داشتند و آن دو را هويت و اعتقاد شيعه مي دانستند.

جلساتي كه اكنون در حسينيه برگزار مي شود با نيت پاك و خالص ايشان پايه گذاري شده است.

از خداوند متعال مسألت مي كنيم كه روح مطهر ايشان را با ارواح طيبه اهل بيت (ع) محشور فرمايد و به ما توفيق خدمتگزاري خالصانه در اين مجالس را مرحمت نمايد.

آلبــــوم
تک فایــــل
مجمــــوعه ها
ویدئوهــــا
تعداد نتایج : 57
نواهنگ شنیدنی از بیانات «حجت الاسلام علوی تهرانی» پیرامون «شهادت حضرت جوادالائمه(علیه‌السلام)»؛ میکس و تنظیم: محمد زارعی
04':51''
1392
0
نواهنگ شنیدنی از بیانات «حجت‌الاسلام علوی تهرانی» پیرامون«تلکلم ابی عبدالله الحسین(علیه‌السلام) با فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) در زمان حمل»
01':24''
1817
0
نواهنگ زیبا و شنیدنی از «حجت‌الاسلام علوی تهرانی» پیرامون«کفن ابی عبدالله الحسین(علیه‌السلام)»
01':27''
900
0
نواهنگ جانسوز از ذکر مصیبت «حضرت رقیه‌(سلام‌الله‌علیها)» برگرفته از سخنرانی «حجت‌الاسلام علوی تهرانی»
03':23''
387
0
نواهنگ زیبا و شنیدنی از «حجت‌الاسلام علوی تهرانی» پیرامون«ثواب زیارت حضرت ابی عبدالله‌الحسین (علیه‌السلام)»
03':55''
361
0
اولین قسمت از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علوی تهرانی» در دهه اول محرم 1394 با موضوع آسیب شناسی علم بدون عمل :«بیان قطعه ای از تاریخ در زمان خلیفه عباسی هارون الرشید و عبرت از انحرافات آن زمان و اینکه بسیاری از ما، علم داریم ولی باور و ایمان نداریم. اگر می خواهیم از عمرمان بهرمند بشویم و دچار خسران و زیان نشویم، باید به معلومات خودمان عمل کنیم. عواملی که نمی گذارد ما به علممان عمل کنیم کدام است؟»
44':22''
1394
4
0
دومین قسمت از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علوی تهرانی» در دهه اول محرم 1394 با موضوع آسیب شناسی علم بدون عمل :«شش پایه اساسی ایمان "یقین، صبر، رضا، تسلیم، توکل، تفویض" توضیحی پیرامون اهمیت عبرت از تاریخ که ما هم باید اهل عمل باشیم نه اینکه فقط تاریخ را مثل قصه نقل کنیم و برویم. بزرگترین آسیب علم این است که عمل نکنیم»
43':59''
1317
0
سومین قسمت از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علوی تهرانی» در دهه اول محرم 1394 با موضوع آسیب شناسی علم بدون عمل :« شش پایه اساسی ایمان "یقین، صبر، رضا، تسلیم، توکل، تفویض" توضیحی پیرامون ایمان یعنی باور قلبی و تصدیق قلبی نسبت به 5 اصل دین و این ایمان لوازم و علایمی دارد ( اقرار به زبان و عمل به جوارح) و وظایف 35 گانه مومن در قرآن»
43':59''
1320
-1
0
چهارمین قسمت از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علوی تهرانی» در دهه اول محرم 1394 با موضوع آسیب شناسی علم بدون عمل :«شش پایه اساسی ایمان "یقین، صبر، رضا، تسلیم، توکل، تفویض" توضیحی پیرامون ایمان و اینکه همه ما میخواهیم مومن باشیم و بستر هم فراهم هست ولی مشکل در جزم و اراده است و اقدامی برای رسیدن به ایمان نمی کنیم. ایمان هم دو نوع است : ایمان مستودع و ایمان مستقر و توضیح هر کدام این است که ...»
48':05''
2004
2
0
پنجمین قسمت از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علوی تهرانی» در دهه اول محرم 1394 با موضوع آسیب شناسی علم بدون عمل :«شش پایه اساسی ایمان "یقین، صبر، رضا، تسلیم، توکل، تفویض" توضیح مقام یقین: جایگاه یقین در قلب است و علم صد در صدی است، و موجب اطمینان می شود، ومطابق با واقع هم هست. و یقین گاهی از اثر و گاهی از قول حاصل می شود و گاهی با مشاهده و گاهی با وصل و فنا حاصل می شود و نتیجه یقین هدایت است...»
47':59''
1319
0
ششمین قسمت از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علوی تهرانی» در دهه اول محرم 1394 با موضوع آسیب شناسی علم بدون عمل :«شش پایه اساسی ایمان "یقین، صبر، رضا، تسلیم، توکل، تفویض" توضیحی در مورد مقام یقین و اینکه راه رسیدن به یقین چهار تاست: اول اعمال شایسته واجب و مستحب انجام دهیم، دوم از حرام و مکرون اجتناب کنیم و سوم متخلق به اخلاق حسنه الهی بشویم و چهارم در همه امور احتیاط بکنیم و مبارزه با نفس کنیم»
49':14''
1135
0
هفتمین قسمت از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علوی تهرانی» در دهه اول محرم 1394 با موضوع آسیب شناسی علم بدون عمل :«شش پایه اساسی ایمان "یقین، صبر، رضا، تسلیم، توکل، تفویض" توضیحی پیرامون مقام صبر؛ اگر مومن در سیر و سلوک الی الله به مقام صبر رسید، این نماز و روزه می شود معراجش به سوی خدای متعال. و الا خیلی ها نماز می خوانند ولی عروجی ندارند. باید متخلق به هر سه قسم صبر باشیم»
49':25''
1114
0
هشتمین قسمت از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علوی تهرانی» در دهه اول محرم 1394 با موضوع آسیب شناسی علم بدون عمل :«شش پایه اساسی ایمان "یقین، صبر، رضا، تسلیم، توکل، تفویض" توضیح مقام رضا: رضا دو قسم است الرضا بالله و الرضا عن الله. آنچه در ایمان نقش دارد و یکی از پایه های آن است، الرضا عن الله است یعنی در عالم تکوینیات و تقدیر و قضای الهی و هرچه که خدای متعال برای انسان تقدیر می کند، از آن راضی باشد هرچند در ظاهر از آن کراهت داشته باشد»
49':28''
543
0
نهمین قسمت از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علوی تهرانی» در دهه اول محرم 1394 با موضوع آسیب شناسی علم بدون عمل :«آنچه که ما را می تواند حسینی کند و اقتدا به اصحاب سید الشهدا کنیم، راهش در کلام ابا عبد الله الحسین (ع) است: "فرض کن دنیا هرگز نبوده و آخرت همیشه هست." یعنی حسین طلبی با دنیا طلبی یک جا جمع نمی شود»
53':48''
707
0
دهمین قسمت از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «علوی تهرانی» در دهه اول محرم 1394 با موضوع آسیب شناسی علم بدون عمل :«بیان قطعه ای از تاریخ در زمان خلیفه عباسی هارون الرشید و عبرت از انحرافات آن زمان و اینکه بسیاری از ما، علم داریم ولی باور و ایمان نداریم. شش پایه اساسی ایمان "یقین، صبر، رضا، تسلیم، توکل، تفویض" توضیح و بررسی توکل و تفویض : توکل برای نیل به غرض و مقصود خویش اتکاء به خداوند متعال بکنیم و انقطاع از غیر خدا بکنیم.»
46':45''
2293
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «قدردانی از مقام حضرت خدیجه(س) و ایثارگری های آنحضرت درراه رسالت و نبوت»(24:27)
24':27''
5654
7
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «موحد بودن حامیان و کفیلان حضرت محمد(ص) با استناد به شواهد تاریخی»(26:12)
26':12''
1119
1
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «نبی از نظر لغت و اصطلاح به چه معناست؟؛ رابطه بین ایمان الهی و نبوت پیامبران»(30:04)
30':04''
1822
-2
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «اشکالات وارد بر نبوت، رسالت و خاتمیت از طرف مخالفین و معاندین»(23:28)
23':28''
1199
1
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «نبوت خاصه حضرت خاتم(ص) با استناد به ادله قرآنی و روایی»(32:24)
32':24''
1309
1
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «اصل خاتمیت حضرت محمد(ص)»(19:12)
19':12''
1257
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «پیامبر و رحمت بیکران الهی»(21:01)
21':01''
980
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «دلایل اثبات نبوت پیامبر خاتم(ص): 1- بشارت پیامبران قبلی 2- گردآوری قرائن و شواهد 3- معجزه»(29:50)
29':50''
1656
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «هدف از ارسال انبیاء: اجتناب از شرک و دعوت به توحید»(24:29)
24':29''
1323
1
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «جانشین نبوت با استناد به قرآن و روایات»(25:30)
25':30''
1029
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «معجزات حضرت محمد(ص) با استناد به قرآن و روایات»(33:14)
33':14''
1645
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «شب معراج و اعتقاد به معراج به عنوان یکی از اصول مسلم شیعه، با استناد به قرآن و روایات»(28:28)
28':28''
2345
2
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «اصناف پیامبران؛ کتاب های نازل بر پیامبران؛ ویژگی های پیامبران اولوالعزم»(21:33)
21':33''
2854
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «شرح معراج پیامبر اسلام حضرت محمد(ص)؛ اعتقاد به معراج به عنوان یکی از اصول مسلم شیعه»(26:31)
26':31''
2228
2
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «خصوصیات منحصر بفرد پیامبران با استناد به قران و روایات»(23:21)
23':21''
1163
1
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «خصوصیات منحصر بفرد پیامبران با استناد به قران و روایات: برخورداری از کمال عقلی، علم لدنی، عصمت و معجزه»(24:26)
24':26''
1102
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «کیفیت معراج حضرت محمد(ص) و ضرورت اعتقاد شیعیان به معراج»(34:23)
34':23''
1671
3
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «اشکالات روشنفکران به مساله معراج و توضیحاتی برگرفته از قرآن و روایات نسبت به کیفیت معراج»(29:54)
29':54''
1193
1
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «معجزه شق القمر توسط حضرت محمد(ص)»(30:32)
30':32''
1600
-1
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «مقام والای دریافت وحی و عظمت انبیاء الهی»(26:12)
26':12''
1152
1
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «روایات و احادیث معراج؛ وسیله معراج پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص)»(31:15)
31':15''
1096
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «معنای لغوی و اصطلاحی عصمت؛ اقوال مختلف متکلمین درباره عصمت»(22:51)
22':51''
797
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «معجزات پیامبر اسلام: معجزه قرآن کریم»(28:53)
28':53''
956
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «ادله عقلی و نقلی در عصمت انبیا؛ سیره انبیا در مساله تربیت، هماهنگی قول و فعلشان است»(22:50)
22':50''
615
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «وجوه اعجاز قرآن کریم: فصاحت و بلاغت، وضع قوانین و احکام، بیان واقعیت های علمی، اخبار غیبی و تاریخ، اعجاز محتوایی، عدم تضاد و اختلاف»(31:39)
31':39''
742
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «آیا قبول کنندگان عصمت پیامبر اسلام(ص) شیعیان امیرالمومنین هستند؟»(20:26)
20':26''
1027
-1
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «فصاحت و بلاغت قرآن کریم از وجوه اعجاز قرآن؛ عرب بیابان گرد و رسول الله(ص)»(28:00)
28':00''
898
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «داستان حضرت آدم ابوالبشر(ع) و رابطه آن با عصمت»(19:45)
19':45''
968
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «منابع علم انبیا؛ وحی و ارتباط با خدا؛ اقسام وحی برگرفته از روایت امیرالمومنین(ع)»(17:11)
17':11''
511
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «ویژگی های وحی از نظر اهل لغت؛ ارتباط با عالم غیب»(23:19)
23':19''
1979
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «قرآن و بی مانندی آن با استناد به ادله قرآنی و روایی»(29:11)
29':11''
642
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «اثبات بُعد روحانی وحی با استناد به قرآن و روایات»(20:53)
20':53''
497
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «عشق به خاندان مطهر پیغمبر اسلام حضرت محمد(ص)»(26:07)
26':07''
797
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «قرآن بدون تحریف با استناد به ادله قرآنی و روایات؛ ادعای مخالفان بر تحریف به نقیصه»(24:31)
24':31''
928
0
سخنرانی «حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی» پیرامون «منابع علمی انبیا؛ علوم اختصاصی انبیا»(21:47)
21':47''
659
0