گنجینه صوتی تبیان

لطفا منتظر باشید ...
پنهان کردن پلیر
صوت تبیان بارگذاری صوت

جستجو

به ترتیب

عنوان جدیدترین امتیاز بیشترین نظر پربازدید

مدت فایل

کمتر از 5 دقیقه بین 5 تا 15 دقیقه بین 15 تا 30 دقیقه بیشتر از 30 دقیقه همه موارد
توسط حضرت آيت الله حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني چکیده: 1 بیان فتوای بعضی از آقایان در خصوص کشف حجاب و نقد و اشکال بر آن. 2 بیان اهتمام و عرق دینی بزرگان نسبت به حجاب. 3 هر شی دارای مثال خاص خود است و همان مثال جنبه علّی نسبت به او دارد. 4 افرادی مانند طیب ظاهرشان آلوده بود اما باطن‌شان صاف بود. 5 نقل حکایتی بعد از زمان مرحوم آیت الله حکیم در تعیین مرجعّیت. 6 کلام مرحوم سید احمد کربلائی رضوان الله تعالی علیه در خصوص قبول مرجعیت: اگر جهنم رفتن واجب کفائی است من به الکفایه موجودست. 7 تشبیه عالم ماده نسبت به عالم مثال، به قطره نسبت به دریا در کلام معصوم علیه السلام. 8 بین حیثیت علی و مثال و بین معلول انفکاک و انفصال مستحیل است. 9 اضافه به صورت که مثال است موجب اضافه به ماده هم خواهد شد زیرا انفصال وجود ندارد. 10 همچنان که یک ولی خدا می‌توانند خلق ابدان کند، می‌تواند وجود فردای شخص را کنار وجود امروزش قرار دهد. 11 در خلق ابدان متعدده نفس با تمام ابدان نسبت مساوی دارد و علت آن هم این است که ماده ارتباطش با مثال یکی است یعنی اعمال مثال شده است. 12 اینکه رسول خدا صلی الله علیه و آله طبق نقل صحیح تشریف بردند در کربلا و خاک آوردند یعنی رفتن به کربلای پنجاه سال دیگر، نه کربلای الان، زیرا اگر رویت در مثال بود رویت مثال نیازی به این حرکت به سمت کربلا نداشت. 13 کلام مرحوم علامه طهرانی رضوان الله علیه در تفسیر سوره یس: (حدود 40 سال پیش) عن قریب تکنولوژی به جایی می‌رسد که از سلول پوست انسان یک انسان کامل درست می‌کنند.
01:36':47''
111
0
توسط حضرت آيت الله حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني چکیده: 1 در بحث علم به اینجا رسیدیم که نفس علم عنائی مساوی با معلوم خارجی است و آنها که از مقام علم حضرتِ اجمال در قبال مقام تفصیل که معلوم خارجی است تعبیر آورده‌اند در واقع اثبات جهل کرده‌اند. 2 علم بدون معلوم خارجی معنا ندارد. 3 علم عنائی حق به تمام امور و نفس تحقق خارجی مادیات و زمانیات تعلق می‌گیرد و علم به عدم و معدوم هم مستحیل است. 4 رویت خارجی اشیاء چه در مرتبه مثال و چه در مقام شهادت و ماده به یک میزان است و احساس واقعیت در هر دو به نسق واحد است. 5 تصرف ولی خدا در اشیاء در واقع در جنبه مثالی آنهاست و انعکاس این تصرف در خارج و ماده ظاهر می‌شود. 6 برای شخص رائی، برزخ و خارج یکی است و یک وجود است و بین انسان و صورت برزخی و حقیقت خارجی، وحدت برقرار می‌شود و این اتحاد بیرون آمدن از قانون زمان است. 7 علم حق به اشیاء از نفس خود اشیاء جدا نیست یعنی بین علم حق به موجود با خود موجود جدایی وجود ندارد پس غلط است بگوئیم خدا به اشیاء علم دارد لذا اجمال و ابهام در علم حق راه ندارد. 8 مقصود حافظ علیه الرحمة از این شعری که می‌فرماید: "این همه عکس می و نقش مخالف که نمود یک فروغ رخ ساقیست که در جام افتاد" تمام موجودات اعم از ماده و مجرد است که به یک اراده تحقق یافتند. 9 توالی اراده و تعدد آن در ذات حق مستحیل است. 10 تمام نظام عالم حکم واحد و مجموعه واحدی را دارد که به علم واحد در علم عنائی قرار دارد و علم او هم ازدیاد ندارد
01:08':23''
96
0
توسط حضرت آيت الله حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني چکیده: 1 حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلّم و حضرت امیر علیه‌السلام در جنگها از همه به دشمن نزدیک‌تر بودند. 2 مُثُل افلاطونی ریشه در علم عنائی حق دارد و آن عبارت است از تحقّق صور عینیۀ خارجیه به صورت علمیه در ذات حق در مقام اسم. 3 رؤیت در مثال و برزخ به قدری قوی است که گاهی رائی خَلط بین رؤیت ظاهر و باطن می‌کند. لذا مرحوم انصاری رضوان الله علیه فرمودند: اغلب حکایات مرحوم حاجی نوری در نجم‌الثاقب در مکاشفه رخ داده است. 4 در علم انسان به اشیاء خارجی، نفس تعین خارجی به عنوان یک علم حضوری برای انسان حاصل می‌شود گر چه منشأ آن به واسطۀ علم حصولی است. پس بنابراین مآل علم حصولی به علم حضوری خواهد بود. 5 چنانچه در علم به اعیان خارجیه مثال متصل انسان با اعیان خارجیه ارتباط برقرار می‌کند همانگونه که در وجود ذهنی گفته شد، در باب مکاشفات هم مطلب از همین قرار است. 6 در مکاشفات، نفس نیازی به عبور از ماده ندارد، دفعةً خود صورت را ادراک می‌کند یعنی آن مبدئیّت مادّی از اول منتفی است. 7 در هر دو قسم از ادراک ظاهری و باطنی، اتصال مثالین صورت گرفته است. 8 نفس می‌تواند خلق صور ذهنیه و نفسانیه کند و به عنوان وجود خارجی وانمود کند. بیان حکایتی از اختلاف فتوا در دو شرایط مختلف، در همین راستا. 9 مجتهد باید به عالم ملاکات رسیده باشد و نفس او به ملکوت متصل شده باشد. 10 قضیه‌ای در رابطه با شخصی که مدّعی رؤیت امام زمان علیه‌السلام بود. 11 کلام مرحوم حداد رضوان الله علیه: آن فردی نزدیک‌تر است که خود را به توحید نزدیک‌تر احساس کند. 12 علّت قرائت مرحوم حداد و انتخاب ایشان شعر مثنوی را در اولین ملاقات با مرحوم علامه طهرانی رضوان الله علیهما.
01:26':14''
77
0
حکایتی زیبا از آیت الله «سید عبد الحسین دستغیب» :«بدن مناسب روح فاطمه(ص) آنقدر لطیف و باارزش است که شخصی چون رسول خدا(ص) اشرف مخلوقات عالم باید چهل روز عزلت گزیند و از دنیا منقطع شود و توجهش به خدای متعال و عالم غیب باشد، تا زمینه تولید ماده بدن حضرت زهراء(س) ایجاد شود»
10':09''
325
0
گفتگوی حجت الاسلام والمسلمین «مسعود عالی» در برنامه سمت خدا در تاریخ 90.07.24 :« هر چه در عالم ماده و دنیا هست، نمونه و سایه ای از عالم برزخ و ملکوت میباشد و در این دنیا بعد از کسب بعضی فیوضات و موهبات الهی که مخصوص این دنیاست، سیر صعودی خود را شروع خواهد کرد. بهشت و جهنم هدف نهایی نیست بلکه مقصد نهایی و اصلی، ذات پروردگار متعال است و تا به ملاقات او نرسیم، از سیر باز نخواهیم ایستاد : انا لله و انا الیه راجعون »
48':52''
642
0
بیانات آیت الله «محمدرضا مهدوی کنی» درباره اخلاق و اخلاق گرایی؛ انسان دنبال کمال بی نهایت است و عالم ماده محدود است،
23':29''
967
0
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از کارگران و معلمان بیان کردند: « مرحوم آیت الله شهید مطهری حقاً و انصافاً برای دیروز و امروز و فردای کشور معلم بزرگی بود؛ یک متفکر دین شناسِ مؤمنِ بااخلاص و پُرکار...معلم کسی است که ماده ی خام انسانی را به یک نیروی فعال، سازنده، جوشان، مفید، متخصص و عالم تبدیل می کند...نظام اسلامی هم حقیقتاً مدیون قشر معلم و قشر کارگر است...» 12/اردیبهشت/1383(31:09)
31':09''
255
0
پاسخ «حجت الاسلام رضا محمدی» کارشناس مباحث اعتقادی، به این پرسش که «آیا اینکه گفته می شود هر انسانی همزادی دارد، صحیح است؟» (برگرفته از رادیو سراسری معارف) (3:00)
03':00''
2295
1
0
پاسخ «حجت الاسلام رضا محمدی» کارشناس مباحث اعتقادی، به این پرسش که «نوع خلقت عالم ماده به چه شکل است؟ آیا همه عالم به یک باره خلق شده اند یا به تدریج؟» (برگرفته از رادیو سراسری معارف) (3:41)
03':41''
1544
0
فصل پنجم از کتاب صوتی «ذهن ناآرام»؛ نویسنده: «هادی بیگدلی»؛ گوینده: «هادی بیگدلی»؛ پیرامون، «حقیقت حق و باطل در قرآن، طبقه بندی لایه های عالم، فعل و انفعالات ذهن هنگام رجوع به حافظه و انعکاس آن به آینده تصوری و...» (15:39)
15':39''
4924
0
بخش دوم سخنان «آیت الله جوادی آملی» درباره اینکه «روح در مرحله انتقال از عالم ماده به عالم معنا، ماده بودن را با خود همراه ندارد لذا در تکامل در عالم معنا نیز مذکر و مونث بودن شرط نیست» (9:02)
09':02''
1096
1
0
بیانات حاج آقا مهندسی پیرامون «قابلیت های موجودات در عالم امکان، فلسفه تزاحم در عالم ماده، تکامل موجودات مادی و اشاره به امانت الهی و امتناع موجودات از پذیرش آن» (11:34)
11':34''
1850
1
0
پاسخي استاد ملكي به اين سوال که «طبق آيات 172 و 173 از سوره اعراف، عالم ذر کجاست؟ » (7:45)
07':45''
1664
0
سخنرانی آیت الله سید علی طباطبایی پیرامون اینکه رمز نجات از طبیعت و عالم ماده خودشناسی است (5:54)
05':54''
926
0
پرسش و پاسخ اعتقادی با حضور استاد محمدی خداوند قبل از خلقت چه كار می كرد؟ (4:07)
00':00''
944
-1
0
بخش اول سخنراني شهيد مظلوم آيت الله بهشتي درباره شناخت عالم و جهان ماده، (26:05)
00':00''
783
1
0
بخش دوم سخنراني شهيد مظلوم آيت الله بهشتي درباره شناخت عالم و جهان ماده، (24:05)
00':00''
365
1
0