گنجینه صوتی تبیان

لطفا منتظر باشید ...
پنهان کردن پلیر
صوت تبیان بارگذاری صوت

جستجو

به ترتیب

عنوان جدیدترین امتیاز بیشترین نظر پربازدید

مدت فایل

کمتر از 5 دقیقه بین 5 تا 15 دقیقه بین 15 تا 30 دقیقه بیشتر از 30 دقیقه همه موارد
توسط حضرت آيت الله حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني چکیده: 1 مبانی مرحوم آخوند به واسطه غلبه حال و انکشاف نفس در حالات مختلف بوده است و این مسئله بسیار قابل دقت است که چطور غلبه حالات نفسانی در کیفیت تفکّر انسان تأثیر می‌گذارد؟! 2 ادراک انسان نسبت به حقایق علمیّه مخصوص فلسفه و عرفان، ناشی از کیفیت تشکّل نفس است؛ لذا بزرگان دستور به مراقبه داده‌اند، زیرا مراقبه برای شخص یک حالت استعداد و تهیّو در تلقّی معارف ایجاد می کند. 3 مرحوم حکیم در استمرار عدالت بعد از مرجعیّت، قائل به تبدّل موضوع هستند. 4 مرحوم آقای شیخ حسین حلّی روایت معروف (و اما من کان من الفقهاء...) را حاکی از مراتب عالیه طهارت می‌دانستند. 5 مرحوم علامه طباطبائی رضوان الله علیه می‌فرمودند: هر روز که مراقبه‌ام بیشتر می‌شود فکرم نسبت به مطالب تغییر می‌کند و این حرف را اواخر عمر می‌زدند. 6 تا انسان از مراتب توحید افعال و صفات عبور نکند و به عالم عماء و نور اسود نرسد به حقیقت وجود نخواهد رسید و اینجاست که بزرگان برای هر کدام از ائمه علیهم‌السلام خصوصیتی ممتاز از یکدیگر قائلند. 7 رشد مالک اشتر در کشتن معاویه نبود؛ لذا حضرت به او فرمود برگرد و اقدام نکن! 8 کمال امیرالمؤمنین علیه‌السلام در کشتن عبدود نبود بلکه در وقتی بود که همه ترسیدند و او خوف به خود راه نداد. 9 دشمن هم به صدق و صفای امیرالمؤمنین علیه‌السلام اذعان داشت. 10 ملاک مشروعیت حکومت امیرالمؤمنین علیه‌السلام خواست مردم نبود، زیرا درخواست، مشروعیت نمی‌آورد بلکه در مقام اجراء احکام و به دست گرفتن، تکلیف‌آور است آن هم نه برای هر فردی به بهانۀ تکلیف.
01:33':55''
85
0
جلسه 15 گفتگوی حجت الاسلام والمسلمین «سید محمد مهدی میرباقری» در برنامه سمت خدا در تاریخ 13 مهرماه سال 92 :« در این جلسه ایشان با اشاره به بحث های هفته قبل که از اخلاق و حقوق مومنین نسبت به هم بود به ریشه افعال اخلاقی انسان پرداخته و توحید و بندگی در مقابل خدا را محور اخلاق حمیده می دانند. و این سلوک اخلاقی هم بر محوریت عقل که در ارتباط مستمر با رسول اکرم است به پیش می رود و اخلاق بدون رأس بندگی و ولی این جریان تعریفی نخواهد داشت. در ادامه هم به زندگی امام جواد(ع) و نکاتی درباره امامت ایشان و امتحان و ارتقائی که جریان شیعه با ایشان داشته اشاراتی فرمودند.»
48':53''
287
0
بخش شانزدهم از کتاب صوتی «اصول فلسفه و روش رئالیسم (جلد سوم)»؛ نویسنده: علامه «سید محمد حسین طباطبایی»؛ مقدمه و پاورقی: شهید «مرتضی مطهری»؛ پیرامون، «خواص افعال خارجی و نفسانی انسان، برهان تسلسل و نفی امور اختیاری، شبهه آزادی و اختیار انسان و...» (30:34)
30':34''
1774
0
بخش بیستم (آخر) از کتاب صوتی «اصول فلسفه و روش رئالیسم (جلد دوم)»؛ نویسنده: علامه «سید محمد حسین طباطبایی»؛ مقدمه و پاورقی: شهید «مرتضی مطهری»؛ پیرامون، «علوم اعتباری، ادراک وجوب فعل، ملکات انسان، عوارض محلی مخصوص، افعال اختیاری و ارادی، وجوب مطلق، اعتبار وجوب، فاعل اختیاری، فعل جبری و...» (22:47)
22':47''
785
0
سخنان آیت الله مصباح یزدی با موضوع طبیعت عامل جبر «شبهه جبر طبیعی یعنی این که قوانین طبیعت ایجاب می کند که کار خاصی از انسان سربزند و انسان نمی تواند با این قوانین بجنگد و آنها را از کار بیندازدپس افعال ما مرتبط با امور طبیعی است» (14:04) "
00':00''
1538
0
علم ازلی خداوند به مبادی و علل افعال اختیاری انسان
00':00''
21
0
ناتوانی بسیاری از افراد از درك معارف خطبه 186 نهج‌البلاغه _ ابداعی بودن خلقت الهی و چگونگی بروز افعال ابتكاری از انسان
00':00''
38
0
عدم دسترسی انسان به ذات و افعال پنهان الهی و تحیر او در افعال پیدای خداوند
00':00''
24
0
عدم درك انسان از ذات و افعال پنهان الهی و تحیر در افعال پیدای خدای سبحان _ عدم راهیابی خواب و كسالتِ خواب در خداوند به سبب حی قیوم بودن خدای تعالی
00':00''
33
0
توصیف استقامت افعال الهی به منظور ظهور اسم «مستقیم» در انسان
00':00''
37
0
دعوت انسان به استقامت پس از توصیف استقامت افعال الهی
00':00''
26
0