گنجینه صوتی تبیان

لطفا منتظر باشید ...
پنهان کردن پلیر
صوت تبیان بارگذاری صوت

جستجو

به ترتیب

عنوان جدیدترین امتیاز بیشترین نظر پربازدید

مدت فایل

کمتر از 5 دقیقه بین 5 تا 15 دقیقه بین 15 تا 30 دقیقه بیشتر از 30 دقیقه همه موارد
تعداد نتایج : 83
صفت استعلاء: استعلاء در "لغت" به معنای «برتری طلبی ، میل به بلندی» می باشد و از ریشه ی "عَلٰا" گرفته شده است: اِنَّ فِرْعَوْنَ عَلٰا فِی الْاَرْضِ (آیه ٤ سوره قصص) ترجمه: همانا فرعون در زمین برتری جویی کرد (٤) و در اصطلاح "تجوید"، استعلاء عبارت است از میل ریشه ی زبان به سوی سقف دهان در هنگام تلفظ حرف. در اثر این صفت ، حرف حالت پرحجم و درشتی به خود می گیرد که به این حالت "تفخیم" می گویند. پس حروف استعلاء باید با صدای پرحجم و درشت تلفظ شوند که به این درشتی ، تفخیم گفته می شود. حروف استعلاء هفت حرفند: ص ، ض ، ط ، ظ ، خ ، غ ، ق ‫در هنگام اداى چهار حرف (ص ، ض ، ط ، ظ) قسمتى از سطح زبان ، سقف دهان را مى پوشاند و در نتیجه ، این حروف درشت تر و غلیظ تر از سه حرف دیگر تلفّظ مى شوند. ‬ نکته: درهنگام تلفظ حروف استعلا ، دهان بصورت عمودی باز میشود و حروف پر حجم ادا می شوند. ‫مثال: ‬ ‫ص: ‬صـَلِّ ، صـَوْتُ ، صـَبِیًّا ، صَدْرى ، صُرِفَتْ ، یَصْبِرْ ، صَدَقَ ، صٰالِحینَ ، نُفَصِّلُ ، قَصَصَ ، صِرٰاطَ ، نَوٰاصِی ، صُحُفٍ ، نَصوُحاً ، فِی الصُّورِ ، اَصْدَقوُا ض: ضَنْکاً ، اِلى ضُرٍّ ، یُضْلِلْ ، یَضْرِبُ ، نَضِجَتْ ، ضَرَبَ ، فَقَضٰهُنَّ ، ضِرٰاراً ، وَ الْاَرْضَ ، ضُعَفآء ، یَعَضُّ ، یَخوُضوُنَ ، فَلٰا تَضْرِبوُا ط: بَطَشْتُمْ ، طُمِسَتْ ، طُوبى ، یُطْفِئُوا ، یُشْطِطْ ، طِفْلاً ، طَبَقاً ، لِلطّٰاغینَ ، لَطیفٌ ، یَطوُفُ ، اَطْرٰاف ، مُحیطٌ ظ: الظِلِّ ، ظَلَمَ ، ظَهیرٍ ، مـُنـْظـَریـنَ ، فَظًّا ، ظِلالُها ، یَظْلِموُنَ ، غَلیظَ ، مٰا اَظُنُّ ، اَنْقَضَ ظَهْرَکَ ، تَظٰاهَرٰا خ: خَشِىَ ، خَتَمَ ، خَسَفَ ، خَبَرٍ ، یُخْرِبُونَ ، اَخْبارَها ، خَرَجوُا ، بِخٰارِجینَ ، خِلٰافَکَ ، خیفَةً ، یَخوُضُ غ: غَنِمْتُمْ ، غُلِبَتْ ، یَبْغُونَ ، یَغْلى ، نَغْفِرْ ، اَبْغیکُمْ ، غٰافِلینَ ، یَغیظُ ، غَیْرَ بٰاقٍ ق: قَریباً ، قَبْلَ ، بِقَدَرٍ ، نُقَدِّسُ ، نَقْتَبِسْ ، لا اُقْسِمُ ، قَتَلوُا ، قِتٰالًا ، اَلْحَقّْ ، قُرْبٰانًا ، اَلطّٰارِقْ نکته: هرگاه روی حروف استعلاء ، "کسره" و یا "یاء مدی" قرار بگیرد از میزان تفخیم این حروف کاسته خواهد شد اما از بین نمیرود. صفت استفال: استفال در "لغت" به معنای «پائین آمدن ، پست شدن» می باشد و از ریشه ی "سَفَلَ" گرفته شده است: اِنَّ الْمُنٰافِقینَ فِی الدَّرْکِ الْاَسْفَلِ مِنَ النّٰارِ (آیه ١٤٥ سوره نساء) ترجمه: همانا منافقان در پست ترین طبقات آتش هستند (١٤٥) و در اصطلاح "تجوید"، استفال عبارت است از پائین آمدن ریشه زبان و دور شدن آن از کام بالا. در اثر این صفت ، حرف با صدای نازک و کم حجم تلفظ می شود که به این حالت "ترقیق" گفته می شود. بغیر از حروف استعلاء(هفت حرف گفته شده)، بقیه حروف دارای صفت استفال هستند. پس استفال شامل ١٩ حرف (ا-ب-ت-ث-ج-ح-خ-د-ذ-ز-س-ش-ع-ف-ک-م-ن-و-ه-ی) میباشد که در هنگام تلفظ ، دهان بصورت افقی باز میشود و حروف نازک ادا میگردند. ‫نکته: ‬باید دقت کرد که درشتی حروف استعلاء در کلمات ، بر تلفظ حروف استفالِ قبل وبعد آنها تأثیر نگذارد. ‫پس در تـلفـّظ کـلمـات بـاید دقّت شود که هر حرف با صفت خود اداء شود و حالت حرف مجاور را به خود نگیرد.‬ ‫مثال:‬ ‫وَالَّیْلِ اِذَا سَجٰی ، مَا وَدَّعَکَ رَبُّکَ وَ مَا قَلَی‬
10':33''
2955
0
موعظه ای شنیدنی از «آیت الله شهید دستغیب» در مورد «شجاعت امیرالمومنین امام علی علیه السلام در جنگهای صدر اسلام که در هر جنگی وارد می شد سپاه اسلام پیروز می شد. سه نفر از مشرکین می خواستند مخفیانه رسول خدا(ص) را ترور کنند که جبرئیل خبر داد به ایشان و حضرت هم امیرالمومنین را به دنبال این منافقان فرستاد»
09':43''
2563
0
داستانی زیبا از حجت الاسلام و المسلمین «سید عبدالله فاطمی نیا» :«روزی رسول خدا(ص) دست امیرالمومنین را گرفت و به گوشه ای رفتند با هم حرف زدند. بعضی منافقان از این جریان ناراحت شدند و گلایه کردند. حضرت رسول اکرم(ص) که کم عصبانی می شد در این ماجرا خیلی عصبانی شدند و گفتند در مورد علی چه می گویید؟ من نبودم که با او حرف میزدم. بلکه خداوند متعال بود که با او نجوا می کرد»
02':09''
218
0
جلسه نهم سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین «شیخ حسین انصاریان» دهه اول فاطمیه 94 در مسجد محمدی تهران :«قرآن مجید جامعه انسانی را براساس روشهایی که برای زندگی انتخاب کردند گروه به گروه را نامگذاری کرده عناوینی مثل کافران، مشرکان، منافقان، مومنان، صالحان، اولیاء الله، در قرآن مجید دیده می‌شود.تمام انبیاء خدا و اولیاء الهی و ائمه طاهرین زحمت کشیدند که انسانها را از این گروه گروه بودن در شکل زندگی نجات بدهند و به توحید برسانند»
53':08''
192
0
قطعه کوتاه از سخنرانی " آیت الله محمد شجاعی"، پیرامون شخصیت و فضیلت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهراء(سلام الله علیها) : « جسارت مشرکان و منافقان در نحوه صدا کردن رسول الله و نهی قرآن از این کار و استثناء شدن حضرت زهراء در قبال این آیه و اینکه رسول الله را پدر صدا بزند»
02':27''
188
0
سومین قسمت از سخنرانی شیخ «حسین انصاریان» در مسجد هدایت بازار تهران در دهه سوم محرم 1394 با موضوع معارف اسلامی: «اَللّٰهُ وَلِيُّ اَلَّذِينَ آمَنُوا وَ ﴿البقرة، 257﴾ خدای متعال یک پاداشی که به مومنان و اولیایش می دهد همین است که يُخْرِجُهُمْ مِنَ اَلظُّلُمٰاتِ إِلَى اَلنُّورِ ... کی آخوند شیعه سر شما را کلاه گذاشت؟ آنها (کافران و منافقان) می‌گویند می‌گویند نرو دنبال این، نرو مسجد، نرو پای منبر، شاهکار حرف اینها این است لا تستمعوا هذا القرآن، گوش ندهید.»
39':27''
448
0
ششمین جلسه از سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه سوم محرم 1394 در حسینیه سجادیه نازی آباد تهران با موضوع خیر و شر: « در قرآن وقتی خدای متعال می خواهد عمل خیری را معرفی کند و دعوت کن، با یا ایها الذین آمنوا شروع میکند برای اینکه کفار و منافقان با خداوند قهر هستند. نکته بعدی اهمیت نماز مخصوصا نماز جماعت و بعد سبقت گرفتن بر کار خیر است...»
55':47''
378
0
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «محسن قرائتی» در برنامه «درس هایی از قرآن» پیرامون «اولين عقيده‌ی دينی، نه گفتن به غيرخدا؛ گفتن نه به تقاضای منافقان و گنهكاران؛ گفتن نه، به مستكبران و زورگويان جهانی؛ مقايسه ريزش‌ها و رويش‌ها در قرآن؛ رها كردن پيامبر در حال خطبه نماز جمعه؛ فرار از جبهه به بهانه‌های مختلف؛ دوری از علاقه‌ها و سليقه‌های شخصي در امور دينی»
26':35''
1691
3
0
بخش «نقشه قتل پیامبر (ص)» از كتاب گویای «قصه های قرآنی»؛ نویسندگان: محمد ابوالفضل ابراهیم، سید شحاته، محمد احمد جادالمولی، علی محمد بحاوی؛ مترجم: استاد مصطفی زمانی «حي بن اخطب، زمامدار بنی نضیر گفت این محمد است که با بعضی یاران خود می آید محمد تاکنون مستقیما دخالتی نکرده و برای هیچ کاری به این سرزمین نیامده است باید همگی به استقبال او بشتابیم و علت آمدنش را بپرسیم» (24:27)
24':27''
3475
-1
0
بخش «منافقین» از كتاب گویای «قصه های قرآنی»؛ نویسندگان: محمد ابوالفضل ابراهیم، سید شحاته، محمد احمد جادالمولی، علی محمد بحاوی؛ مترجم: استاد مصطفی زمانی «بزرگترین دشمنان اسلام: پیغمبر اسلام طلوع کرد و با خرافات جنگید و بر قلبها شکاف داد، بندهای دلها را متزلزل کرد و راه خود را به هر سو باز کرد. کار محمد (صلی الله علیه و آله در هر جایی بالا گرفت» (15:55)
15':55''
2669
0
دهمین آیه با مضمون سوال خدا از مردم؛ آیه 139 سوره نسا: «الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِن دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَ يَبْتَغُونَ عِندَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا»:این منافقان کسانی هستند که کافران را به جای مؤمنان به سرپرستی و دوستی می‌گیرند. آیا عزّت را در پیش کافران می‌جویند؟ (چنین چیزی محال است) چرا که عزّت و شوکت جملگی از آن خدا است (و هر که از خدا عزّت جوید عزیز شود، و هر که از غیر او عزّت طلبد ذلیل گردد). با تلاوت استاد «محمد صدیق منشاوی» (00:47)
00':47''
3975
0
بخش نهم سخنرانی «آیت الله سید احمد خاتمی» پیرامون «خطبه فدکیه» با موضوع «زعامت نبی اکرم(ص)، حکومت دینی و ترسیم اوضاع نابسامان آن روزگار» (20:51)
20':51''
701
0
پاسخ استاد محمدی به این سوال که «خداوند خودش می فرماید که ای پیامبر برای منافقان دعا نکن،که پذیرفته نمی شود، پس چرا برخی می گویند امام حسین(ع) قاتلان خود را هم شفاعت می کند؟» (11:02)
11':02''
830
0
تفسیر قطره ای با بیان «استاد قرائتی» آیه89 سوره نساء با موضوع «منافقان نسبت به مسلمین، خباثت شدیدی دارند» (6:03)
06':03''
584
0
تفسیر قطره ای با بیان «استاد قرائتی» آیه90 سوره نساء با موضوع «با برخی از منافقان برخورد نکنید» (7:16)
07':16''
627
0
تفسیر قطره ای با بیان «استاد قرائتی» آیه91 سوره نساء با موضوع «در مقابل اعمال و رفتار منافقان چگونه برخورد کنید» (7:50)
07':50''
603
0
تفسیر قطره ای بوسیله «استاد قرائتی» آیه81 سوره نساء با موضوع «قرآن از رفتار و کردا و افکار منافقین پرده برداری می کند» (4:27)
04':27''
402
0
بیانات حضرت آیت الله «جوادی آملی» درباره «تحلیل حوادث صدر اسلام و اینکه منافقان بعد از رحلت پیامبر(ص) توانستند با حکومت خلفا ارتباط داشته و پست های کلیدی را تصاحب کنند» (10:44)
10':44''
922
0
خاطره ای از زبان سردار «صدوقی» پیرامون «شهامت و از جان گذشتگی سردار شهید محمود کاوه در مباررزه با ضد انقلاب و منافقان» (01:54)
01':54''
950
0
توضیحات حجت الاسلام رضایی اصفهانی پیرامون معرفی سوره مباركه محمد(ص) و شرح مفردات آن «این سوره سه هدف را پیگیری می كند؛ محور اول تشویق ایمان به خداوند، محور دوم روشن كردن مرزهای مومنان و كافران و منافقان، محور سوم ایجاد امید به پیروزی حق است.» (13:19)
13':19''
3127
1
0
بیانات استاد صمدی آملی پیرامون «ویژگی های اهل بهشت و جهنم در بیان قرآن، جدائی قلبی كافران و منافقان از هم، موفقیت در زندگی در سایه همراهی و هماهنگی دلها» (10:38)
10':38''
6506
3
0
بیاناتی از استاد اخلاق آیت الله مشكینی پیرامون معنای راستی، نفاق و درجات نفاق (24:19)
00':00''
1128
-1
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و سی و سه، بخش اول
00':00''
61
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و سی و دوم، بخش سیزدهم
00':00''
40
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و سی و دوم، بخش دوازدهم
00':00''
29
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و سی و دوم، بخش یازدهم
00':00''
46
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و سی و دوم، بخش دهم
00':00''
39
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و بیست و هفتم، بخش چهاردهم
00':00''
56
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و بیست و هفتم، بخش دوازدهم
00':00''
56
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و بیست و هفتم، بخش یازدهم
00':00''
61
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و بیست و هفتم، بخش نهم
00':00''
47
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و بیست و هفتم، بخش هفتم
00':00''
62
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و بیست و هفتم، بخش پنجم
00':00''
42
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره توبه، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه صد و بیست و هفتم، بخش دوم
00':00''
43
0
خطبه های نماز جمعه به امامت حضرت آیت الله جوادی آملی، بخش یازدهم
00':00''
251
0
خطبه های نماز جمعه به امامت حضرت آیت الله جوادی آملی، بخش ششم
00':00''
189
0
خطبه های نماز جمعه به امامت حضرت آیت الله جوادی آملی، بخش شانزدهم
00':00''
344
0
بخش هشتم از جلسه هشتم « شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی؛ جذب منافقان در خلافت پس از رحلت پیامبر اكرم(ص) »از حضرت آیت الله جوادی آملی (03:05)
03':05''
470
0
بخش هفتم از جلسه هشتم « شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی؛ تلاش منافقان در ماجرای نسبت ناروا به زنان پیامبر(ص) » از حضرت آیت الله جوادی آملی (01:57)
01':57''
464
0
بخش ششم از جلسه هشتم « شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی؛ منافقان و مرجفون در زمان پیامبر اكرم(ص) » از حضرت آیت الله جوادی آملی (06:01)
06':01''
999
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره انفال، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه بیست و پنجم، بخش هشتم
00':00''
24
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره انفال، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه بیست و پنجم، بخش هفتم
00':00''
35
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره انفال، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه بیست و پنجم، بخش ششم
00':00''
49
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره انفال، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه بیست و پنجم، بخش پنجم
00':00''
42
0
تفسیرترتیبی قرآن، تفسیر سوره انفال، حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه بیست و پنجم، بخش چهارم
00':00''
34
0
تفسیرموضوعی قرآن با موضوع اصالت اخلاق از حضرت آیت الله جوادی آملی، جلسه چهاردهم، بخش ششم
00':00''
133
0
وظیفه هدایت‌طلبان در برابر ممانعت كافران و منافقان
00':00''
17
0
كافران و منافقان، سنگی میان راه هدایت‌طلبان
00':00''
21
0
پاسخ الهی به استهزای مشركان و منافقان
00':00''
14
0
روش منافقان در استهزای انبیا
00':00''
45
0